Informujemy, że treści zawarte na tej stronie są wyłącznie dostępne jako dokumenty statyczne. Aktualne informacje są dodawane do strony: rpo.lubelskie.pl
Nagłówek |
---|
|
Nawigacja lewa | Pole banerowe |
---|---|
|
|
Menu |
---|
|
Dane kontaktowe | Sekcja linków |
---|---|
|
|
Użyj filtrów, aby szybko odnaleźć interesującą Cię stronę: Zobacz również
|
W ramach projektu firma Biolive Innovation opracuje recepturę naturalnego składnika przedłużającego trwałość żywności. Substancja ta będzie mogła docelowo zastąpić popularne barwniki, emulgatory oraz konserwanty, które są wykorzystywane w żywności celem przedłużenia ich przydatności do spożycia. Ten niezwykły biokomponent wykonany na bazie hydrolizatów białkowych nie będzie negatywnie wpływał na organizm człowieka, a w dodatku sprawi, że żywność zawierająca ten składnik będzie posiadać znamiona żywności funkcjonalnej (prozdrowotnej). Potrzeba prac nad powyższym biokomponentem zrodziła się w odpowiedzi na zauważany przez Wnioskodawcę rosnący z roku na rok popyt na żywność prozdrowotną. Wynika on z coraz większej świadomości społeczeństwa w dziedzinie zdrowotno-żywieniowej, prewencji przed chorobami cywilizacyjnymi np. cukrzyca, otyłość oraz promocji prozdrowotnego trybu życia.
Ostatnia modyfikacja: 23.03.2018Przez: Oddział Komunikacji RPO
|
Dane kontaktowe | Sekcja linków |
---|---|
|
|
Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
So
Nd
|